Hoppa till huvudinnehåll

På sidan "Om Munthe" finns nu lite information om Svensk Jazz som i år fyller 75 år och en referens till ett presentationsmaterial som berättar lite om alla dessa år ur svensk jazzmusiks perspektiv.

Snorre Kirk European Quartet

lördag 21 september 2024 kl 19:00

Lokstallarna

Med ett stjärnspäckat band bestående av solister med personlig karaktär och en skräddarsydd repertoar där improvisation, närvaro och inte minst sväng är av största vikt, har trummisen och kompositören Snorre Kirk på rekordtid lyckats göra sitt band till en av de mest eftertraktade på ledande jazzfestivaler både i Europa, USA och Asien.
Nu har Snorre Kirk också glädjen att välkomna två av de mest framstående profilerna från den yngre generationen brittiska jazzmusiker. Storbritannien som jazznation upplever just nu en sann kreativ renässans.
Saxofonisten Giacomo Smith är en av de mest inflytelserika personerna på den brittiska jazzscenen, både som frontman och drivande kraft i det framgångsrika bandet Kansas Smitty's, och som upphovsman till jazzklubben med samma namn, samt solist med allt från Jamie Cullum till Wynton Marsalis.
Pianofenomenet Joe Webb tillhör samma generation, och anses vara en av Englands stora lovande pianotalanger.
Med basisten Anders Fjeldsted som komplement till kvartetten får vi möjlighet att uppleva hur klassisk jazz kan låta 2024 på båda sidor av sundet!

Bild: Johannes Björck

Information

Konsertdatum
2024-09-21 – 19:00
Plats
Lokstallarna

Lokstallarna, Karlshamn

Biljetter

Vuxen
250kr
Medlem
180kr
Student
50kr
Skolungdom gratis

Länk till Nortic läggs ut här när vi startar biljettförsäljningen.