Hoppa till huvudinnehåll

På sidan "Om Munthe" finns nu lite information om Svensk Jazz som i år fyller 75 år och en referens till ett presentationsmaterial som berättar lite om alla dessa år ur svensk jazzmusiks perspektiv.

Denis DiBlasio med Blekinge Big Band

onsdag 25 oktober 2023 kl 19:00

Rio Grande, Östra Piren

Blekinge Big Band har under 15 år, under ledning av saxofonisten Berndt Sjögren, gästats av många välmeriterade artister, såväl svenska som internationella.
Nu är dags att återse Denis DiBlasio (US). Denis är en internationellt verksam barytonsaxofonist, flöjtist, utbildare, kompositör, arrangör och inspiratör.
Han har under sin långa karriär spelat med många av de största stjärnorna på jazzhimlen och i Maynard Ferguson Big Band fungerade han dessutom som Musical Director under flera år.
Denis är, förutom en formidabel musiker, en enastående scenpersonlighet som bjuder på sig själv i avspänt mellansnack, sprider goda vibbar och även bjuder på en och annan scatsång.

Under denna korta turné har vi nöjet att ha Vincent Nilsson i trombonsektionen. Han har under decennier varit leadtrombonist och solist i Danska Radions Big Band med världen som arbetsfält. Denis och Vincent har dessutom samarbetat tidigare, vilket bl.a. resulterat i en CD-inspelning.
Vi kommer att för höra alster från såväl Denis som Vincent varvat med det bästa ur bandets notmapp.

I skrivande stund vet vi inte hur det blir med försäljning av dryck och lättare förtäring. Anledningen är att Gourmet Grön har stängt ner tidigare är planerat och deras lokal är redan under ombyggnad. Kan bli något i Deltat men inte säkert.
Det blir som det blir.

 

Image

Information

Konsertdatum
2023-10-25 – 19:00
Plats
Rio Grande, Östra Piren

Biblioteksgatan 4 37435 Karlshamn

Biljetter

Vuxen
200kr
Medlem
150kr
Student
50kr
Skolungdom gratis i mån av plats

Biljetter kan även köpas hos Lundins Bokhandel Drottninggatan 63 Karlshamn