Hoppa till huvudinnehåll

Linnea Jonsson Group

torsdag 23 februari 2023 kl 19:00

&Vin

Linnea Jonsson Group har beskrivits som en av dagens mest intressanta unga jazzgrupper och våren 2022 släpptes debutalbumet ”Fragments of Spring” på Prophone Records. 
Tidningen Lira skrev såhär: ”Lyrisk är ett nött begrepp men jag finner ingen bättre beskrivning för trumpetaren Linnea Jonsson, en naturromantisk, meditativ rimsmed med värme i spelet som vi känner från trumpetare som Kenny Wheeler eller vår egen maestro Jan Allan.”
Det musikaliska landskapet på skivan är böljande och melodiskt, med ett helt eget låtregister som andas skandinavisk jazz. Titelspåret speglar trumpetarens splittrade känslor för våren, både om glädjen över att naturen vaknar till liv igen, men också om att samtidigt inte alltid hänga med i det nya tempot som uppstår mellan vinterdvala och vår.
Gruppen formar ett dynamiskt band med eftertraktade röster från den nordiska jazzscenen. 
Bandledaren är uppmärksammad för sitt varma och melodiska trumpetspel och tillsammans med bandmedlemmarna bildar de en personlig och spännande helhet. 
Linnea syns även flitigt på den svenska storbandsscenen och har spelat i band som New Places Orchestra, Bohuslän Big Band, Blue House Jazz Orchestra, Fredrik Nordström Big Band och Gothenburg Art Ensemble.
År 2022 tog hon emot Västerås stads kulturstipendium samt Björn J:son Lindh stipendiet.

Linnea Jonsson (tpt), Britta Virves (pi), Bjarni Már Ingólfsson (git), Johan Tengholm (bas) och Kristian Remnelius (tr). 
 

Försäljning finns av drycker och lättare förtäring, stora mackor eller sallad.

Foto: Niklas Bergström

Information

Konsertdatum
2023-02-23 – 19:00
Plats
&Vin

Pirgatan 15 37435 Karlshamn

Biljetter

Vuxen
200kr
Medlem
150kr
Student
50kr
Skolungdom
0kr
Skolungdom fritt.

Länk till Nortic för förköp läggs ut här när biljettförsäljningen startar.