Samtliga konserter ges på Restaurang Gourmet Grön, Östra Piren Karlshamn. Tel. 0454-16440. Restaurangen öppnar 18.30.


Niklas Sivelöv och Jacob Karlzon

Fredag 30 januari – kl 20.00

Jacob Karlzon - Niklas Sivelöv & en flygel

Två pianister av absolut världsklass bjuder på en annorlunda afton i improvisationens tecken. Jazzmusikern Jacob Karlzon tolkar bland annat Ravel på sitt sätt och klassiskt skolade Niklas Sivelöv presenterar Bellman i ny, fräck musikalisk form. Ett möte med det ”oväntade!"
Ett samarrangemang med ProMusica.


Swedish Swing Society

Lördag 14 februari – kl 20.00

Swedish Swing Society

Anti Sarpila, klarinett, Lars Erstrand, vibrafon, Ulf Johansson Werre, piano,
trombon och sång och Björn Sjödin trummor. Ett gäng i fullständig särklass i swingstilen! De har varit hos oss förr och är alltid efterfrågade, här - och utomlands. Det har tagit flera år att kontraktera bandet.
Sinne Eeg

Lördag 14 mars – kl 20.00

Sinne Eeg med trio

En musikjournalist skrev följande: "Sinne Eeg är en av Skandinaviens främsta jazzsångerskor med en förbluffande teknik, timing och känsla. Hon har en unik scenutstrålning och en genuin känsla för jazzen." Flera Karlshamnare har hört av sig för att få höra henne här. I bandet spelar Peter Rosendal piano, Graig Earle bas och Janus Templeton trummor. NetPort
Soundstream Classy Jazz Sextet

Fredag 17 april – kl 20.00

Soundstream Classy Jazz Sextet

Här får Karlshamnspubliken möjlighet att höra ett ungt kreativt band (medlemmarna är i 25-årsåldern) med gedigen musikalisk utbildning och obändig upptäckarglädje. Namnen Martin Sundström, bas, Carl Ottosson, trummor, Peter Fredriksson trombon, John Erik Bentlöv, trumpet, Gustaf Rosén, sax Philip Neterowicz, piano, säger kanske inte så mycket i dag men vi är övertygade om att de blir betydelse-fulla för den svenska jazzens framtid.

Bland bandets viktigaste influenser återfinns Art Blakey& the Jazz Messengers, Clifford Brown, Charlie Parker och Jan Johansson.


Entrépriser:

Entré 140:- / medlem 100:- / studerande 50:- / skolungdom fritt.

Tidigare program:

höst 2008