Jean-Maurin trio & Elin Wrede 

19 september 20:00

Jean-Simon Maurin trio & Elin Wrede

Vi får återknyta bekantskapen med Jean-Simon Maurin och hans trio utökad med sångerskan Elin Wrede.

Mycket har hänt sedan förra gången (våren 2007). En andra CD har anmälts och prisats i OJ Så här skriver recensenten: "Svensk jazz mår tveklöst väldigt bra nu. Raden av begåvade och inspirerade pianister tycks aldrig ta slut.

Svenska jazzsångerskor går det numera tretton på dussinet och ny bra svensk jazz på skiva kommer ut i en takt som i vårt lilla land egentligen borde vara omöjlig. I allt detta glimmar det då och då till lite extra. Jean-Simon Maurin Trios nya platta med Elin Wrede ”Djupa andetag är ett bra exempel på detta". "Den här plattan har ingredienser som borde få den att nå publiktycke långt utöver jazzlyssnarnas ibland lite snäva gränser."(Orkesterjournalen #3 2009)

Tydligare kan det väl inte sägas att vi får en högtidsstund lördagen den 19 september. I gruppen ingår Martin Lundberg, bas och Lars "Bagarn" Andersson, trummor.

Jazzföreningen Munthe Jazzcafé3 oktober

Jazzcafé på Folkets Hus Kulturnatten

Under årets Kulturnatt håller Jazzföreningen Munthe Jazzcafé med lokala musiker på Folkets Hus.
Fri entré

Amanda Sedgwick
Peter Asplund10 oktober 20:00

Amanda Sedgwick kvartett med Peter Asplund

Amanda spelade hos oss i januari 1992 och det är hög tid för ett nytt besök. Vi som hörde Amanda och hennes kvartett i Olofström i våras fick en njutbar upplevelse av inspirerade solon, välvalda teman och härlig gruppkänsla.

Gruppen kompletteras av den magnifike Peter Asplund, trumpet. Gruppens fasta medlemmar är Martin Sjöstedt, bas, Daniel Tilling, piano och Moussa Fadera, trummor, en förstklassig trio.Storbandsdans


17 oktober 20:00

Storbandsdans i Deltat på Östra Piren, med Carlshamn Punsch Big Band

I en satsning tillsammans med Musik i Blekinge så blir det Storbandsdans i Deltat. Gourmet Grön kommer att ha dukat upp sin ekologiska Jazzmeny i Deltat varför bordsbeställning är att rekommendera.

Scott Hamilton14 november 20:00

Scott Hamilton Scandinavian Five

Den amerikanske tenorsaxofonisten Scott Hamilton väckte sensation när han som ung man i slutet av 70-talet spelade som de gamla mästarna Coleman Hawkins och Ben Webster.

I dag är han "moderniserad" i en mainstreamstil med utmärkt smak och känsla. Gå in på YouTube och kolla video med gruppen. Här spelar han med den absoluta eliten - Jan Lundgren, Jacob Fisher, Morten Ramsböl och Kristian Leth.

Konserten hålls i Rio Grande, Gourmet Grön öppnar kl 18.00.
Entré 250:-, medlem 200:-, studerande 100:-

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren Batacuda Jazz28 november 20:00

Magnus Lindgren Batucada Jazz

Äntligen har vi lyckats engagera Magnus Lindgren (det har tagit tre år).

Han kommer till oss med sin Batucada Jazz, som består av Magnus själv på sax, flöjt och klarinett, Erik Söderlind, gitarr, Magnum Coltrane Price, bas och fyra slagverkare - Robert Ikiz, Diva Cruz och Lilian Zavala.

Lyssna gärna på YouTube för att få en föraning om vad vi har att vänta - en verklig rytmfest som tilltalar inte bara jazzpubliken!

Entrépriser:

Entré 140:- / medlem 100:- / studerande 50:- / skolungdom fritt.

Vi håller konserterna på Restaurang Gourmet Grön, Östra Piren, Biblioteksgatan 6, Karlshamn. Telefon: 0454-164 40,
Restaurangen öppnar 18.30

Observera: Priser och plats gäller om inget annat anges under respektive konsert.

Tidigare program:

vår 2009
höst 2008