Jazzbridge
Jazzbridge
Fredag 29 & lördag 30 augusti

JAZZBRIDGE –

Jazz & bluesfestival på Piren


Detaljerat program och tider finner du på
www.jazziblekinge.se
– men vad sägs om –
Lundgren, Wakenius, Kafe, Lundgaard, Viktoria Tolstoy, Karin & Mimmi Hammar, Sharon Dyall, Pierre Swärd, Unit, Sir Jay and His Blue Orchestra, Chilly Willie, Shofar Trio, Trio Sviackevicius, Mockunas-Ducret Trio, Petermann, Jefta, Stockholm Swing All Stars, Mats Berntsson, Kristina Fagerlund, STEN, Karlshamns Musikskolas Storband, the Goonies Almost big band, Older Women Younger Men, Fri Form, utställningar och mycket, mycket mera.

Entré – fredag 200:-, lördag 300:-, båda dagarna 400:-, under 18 år 100:-/kväll.
Harold Jefta Fredag 10 oktober kl 20.30 (OBS tiden)

Bird with Strings

Harold Jefta tolkar Charlie Parker.

Charlie Parker-tolkaren Harold Jefta med rötter i Sydafrika (numera boende i Blekinge), är huvudsolist i en konsertproduktion som kallats Bird with Strings.
Namnet går tillbaka på de inspelningar som Charlie Parker gjorde med stråkar för att popularisera sin musik. Harold tolkar Parkers musikaliska språk, hans infallsrika improvisationer på ett kongenialt sätt och melodierna som utgör den yttre ramen var den tidens populära melodier. Harold kommer att framträda med UNIT och ytterligare sju professionella jazz- och kammarmusiker. När det finns professionella kammarmusiker på plats känns det självklart att låta dessa ha en egen avdelning och spela några "pärlor" ur den rika kammarmusikaliska musikskatten. Konserten ges i Rio Grande och är ett samarrangemang av  Kammarmusikföreningen Pro Musica och Jazzföreningen Munthe.
Restaurang Gourmet Grön öppnar kl 18.00 så vi hinner få lite lekamlig spis innan de är dags för andlig dito i Rio Grande.

Entré 140:- / medlem 100:- / studerande 50:- / skolungdom fritt.


Lars Jansson Fredag 7 november kl 20.00 (Årsmöte kl 19.00)

Fäder och Söner

Improvisation i bildkonst och musik.

Per Thornberg, sax, och Lars Jansson, piano, har söner som spelar bas resp. trummor - ett unikt faktum i sig - men det är inte detta som är mest anmärkningsvärt. Vi får under konsertens gång en musikalisk guidning i konstens (måleriets) värld av Per Thornberg, som visar oss konst i form av projicerade bilder och gruppen gör en personlig tolkning av denna konst i sin musik Per Thornberg, jazzmusiker, improvisationspedagog, föreläsare och konstvetare från Halmstad. Lars Jansson, en av Sveriges jazzproffessorer och kompositör med en stor portion humor, har besökt Karlshamn flera gånger med olika grupper och storband. Paul Svanberg, trummor, och Max Thornberg, bas. Båda studerande vid Musikhögskolan i Stockholm.

Entré 140:- / medlem 100:- / stud 50:- / skolungdom fritt


Lars Gullin NetPort Lördag 29 november kl 20.00

Blekinge Jazzoktett med musik av Lars Gullin

Lars Gullin var en av Sveriges största jazzmusiker, men även klassisk pianist och kompositör. Uppmärksammades i USA som ny stjärna trots att han aldrig var där.
Det finns nu all anledning att ägna en kväll åt att lyssna på Lars Gullins vackra musik spelad av blekingemusiker under ledning av Niclas Höglind. (Ett tips – lyssna till Gullins ”Dannys Dream). Lars Gullin skulle fyllt 80 år i år.

Entré 140:- / medlem 100:- / stud 50:- / skolungdom fritt