Vad är det och hur går det till?


Enligt Wikipedia är en jam session ett improviserat samspel av musiker utan färdiga arrangemang, vanligt förekommande inom jazz och blues.
Vanligen förkortas begreppet och endast ordet jam används.
I vår stad blir det givetvis ofta musiker som känner varandra sedan tidigare men inte spelar tillsammans så ofta som deltar, men det kan också vara musiker som inte tidigare spelat tillsammans.
Låtar som spelas hänförs ofta till kategorin "standardlåtar", d.v.s. låtar som dom flesta känner till och någon gång spelat i andra sammanhang.
Det är vanligt idag att ett antal olika "fake books" används, till exempel olika versioner av "The Real Book" som täcker det mesta av de standardlåtar som används.
Genom att arrangera jam sessions vill Jazzföreningen Munthe uppmuntra lokala/regionala musiker som vill spela tillsammans att vara med.
För att göra kvällarna mer "lyssningsbara" för publiken, försöker vi styra upp det hela så att inte några spelar hela kvällen medan andra hugade får sitta vid sidan av. Även vill vi styra upp så att t.ex. alla blåsare inte behöver vara med på samma låt med ett oändligt antal solon.
Vår ambition är att engagera lokala band/konstellationer som dels inleder kvällen med en egen kortare konsert, samt även ansvarar för "huskompet" under jammet som fortsätter direkt efter.
Vi har med jam-kvällarna i vårt ordinarie program där gruppen som inleder presenteras.
Förhoppningsvis dyker många spelsugna förmågor upp, unga som gamla, som vill spela/sjunga tillsammans.
Vi hoppas även att du som inte spelar, kommer och lyssnar, tar en kopp kaffe, en öl eller ett glas vin och ha trevligt umgänge med andra musikintresserade.
Med detta upplägg har vi under senaste året haft jam-kvällar som varit både välbesökta och uppskattade!

För mer information eller frågor, kontakta någon i vår styrelse genom att välja "Kontakt" till vänster på sidan.

Ta med ditt instrument/röst och släpp loss!!!

Eller bara kom in och lyssna. Något att inmundiga finns också att köpa - Givetvis Fritt Inträde!

Tack för stöd & samarbete!
Gourmet Grön
Sparbanken i Karlshamn
&Vin
BS Tryck
NetPort
Hotel Carlshamn
Karlshamn Energi
ABF Blekinge
Karlshamns hamnar
Karlshamn kommun
Musik i Blekinge
svenskjazz.jpg
Kulturrådet